Bezpečnostní software

22.08 2013 Varonis DatAnywhere

V důsledku toho mnohá oddělení IT blokují přístup ke stránkám s cloudovým sdílením souborů, ovšem zaměstnanci kvůli masivnímu zvýšení produktivity pokračují ve využívání cloudových služeb bez sankcí a zvyšují tak rizikovost obchodu vůči třetím stranám. Firmy tak ztrácejí přehled o svých datech a ztrácejí nad nimi kontrolu.

více zde
22.08 2013 Varonis Data Transport

Organizace se neustále mění. Ani naše data ani naše infrastruktura nejsou neměnné. Data stárnou a je třeba je archivovat nebo přesunout na levná úložiště. Servery i software stárnou a vyžadují obměnu či upgrade. Firmy se vyvíjejí, pracovní týmy se přesouvají, společnosti se slučují a zase rozdělují a pouští se do nových oblastí podnikání.

více zde
22.08 2013 Varonis DataPrivilege

Řízení nároků na data provádějí vlastníci firemních dat, protože jsou to oni, kdo nese ve vztahu k podniku za tato data odpovědnost. Přitom odpovědnost za definování oprávnění pro přístup k datům nesou ti zaměstnanci, kteří jsou k tomu technicky způsobilí, tj. pracovníci IT.

více zde
22.08 2013 Varonis DatAdvantage for UNIX

Nestrukturovaná data v organizacích narůstají a jsou mimo kontrolu. Ve většině organizací nestrukturovaná data tvoří 80 % dat organizace a objem těchto dat se zdvojnásobuje každých 12–18 měsíců. Kromě toho nastává problém v tom, že přístup k uživatelským datům vyžaduje změny, zatímco přístupová oprávnění zůstávají často beze změny. Uživatelé postupem času získávají čím dál větší oprávnění k přístupu. Organizace nemají pod kontrolou, kdo přistupuje k datům a jaké provádí změny.

více zde
22.08 2013 Varonis IDU Data Classification Framework

Organizace musejí určit, která data z jejich obrovské databáze nestrukturovaných dat jsou z firemního hlediska kritická, citlivá či na která se vztahují předpisy, tak aby mohly tato data efektivně spravovat a chránit. Jeden terabajt dat obvykle obsahuje asi 50 000 složek, z nichž mnohé pravděpodobné obsahují soubory považované za citlivé. Technologie klasifikace dat umožňuje vyhledání citlivých souborů; jejich nalezení je však jen první krok.

více zde
22.08 2013 Varonis DatAdvantage for Directory Services

Služby pro adresáře jsou velmi důležité – každý požadavek na vstup uživatele do služby Active Directory nebo do LDAP či ACL a téměř každý požadavek na přístup do mailové schránky, sítě SharePoint a mnoha dalších aplikací odkazuje tyto uživatele nebo skupiny do těchto adresářů pro autorizaci, řízení přístupu a uložení důležitých parametrů. Změny a další aktivity je často obtížné auditovat a analyzovat.

více zde
22.08 2013 Varonis DatAdvantage pro SharePoint

Úložiště systému Microsoft SharePoint představují významnou část nestrukturovaných a částečně strukturovaných dat v organizaci. Tato data často tvoří více než 80 % dat organizace a v průběhu následujících pěti let se u nich očekává nárůst až o 650 %. Řízení přístupu k úložištím služby SharePoint, která mohou používat komplexní kombinaci skupin služby SharePoint a uživatelů a skupin služby Active Directory, představuje významný problém.

více zde
22.08 2013 Varonis DatAdvantage Exchange

Úložiště systému Microsoft Exchange představují významnou část nestrukturovaných a částečně strukturovaných dat. Ve většině organizací tato data tvoří více než 80 % dat organizace a očekává se jejich nárůst až o 650 % v průběhu následujících pěti let.

více zde
22.08 2013 Varonis DatAdvantage pro Windows

Nestrukturovaná data v organizacích se prudce rozrůstají a vymykají se kontrole. Ve většině organizací tvoří nestrukturovaná data 80 % obchodních dat a jejich objem se každých 12–18 měsíců zdvojnásobuje. Navíc vzhledem k tomu, že přístup k uživatelským datům vyžaduje změny, většinou se oprávnění k přístupu neruší.

více zde
Aktuality ze světa IT
04 01

Varonis a Freedivision především doporučují v novém roce načerpat čerstvou energii v pravidlech Feng-šuej a současně všem do nového roku přejí více legrace a méně práce. A přináší i návod, jak na to.

Číst dál...
11 07

Návrh zákona o kybernetické bezpečnosti

Dne 18. června 2014 schválila Poslanecká sněmovna ve třetím čtení návrh zákona o kybernetické bezpečnosti, jehož předkladatelem je Národní bezpečnostní úřad. Pokud bude zákon následně schválen Senátem a podepsán presidentem, bude účinný od 1. ledna 2015. Zákon by měl přispět k ochraně kritické infrastruktury a informačních systémů, které jsou klíčové pro fungování státu.

Číst dál...
07 03

Propojovací uzel NIX.CZ včera zaznamenal další posunutí hranice průtoku svým uzlem na 271,1 Gbps. Tato hodnota překonala dosud platný rekord z 12. ledna, jeho hodnota byla 264 Gbps.

Číst dál...
07 03

Leah McGrath Goodman vydala investigativní článek v magazínu Newsweek, ve kterém tvrdí, že odhalila identitu tvůrce virtuální měny Bitcoin. Ten vystupoval pod pseudonymem Satoshi Nakamoto, než se v roce 2011 odmlčel. Podle Newsweeku se však nejedná o pseudonym. Údajný tvůrce Bitcoinu se tak skutečně jmenoval, ale od svých 23 let se podepisuje jako Dorian S. Nakamoto.

Číst dál...
07 03

Web Mozilla.cz upozorňuje na plány Mozilly pro dnešní rok, které jsou dostupné na wiki. Cílem je prodej deseti miliónů zařízení se systémem Firefox OS, přičemž pouze dva milióny by měly jít přes operátory (hlavně v Latinské Americe) zbytek by měl být udán ve volném prodeji primárně v Asii. Absolutní čísla se sice zdají poměrně vysoká, nicméně relativně představují pouze necelé procento globální produkce chytrých telefonů.

Číst dál...

Mapa webu | 2013 © FreeDivision.com. Všechna práva vyhrazena.