Aktuality ze světa IT
04 01

Varonis a Freedivision především doporučují v novém roce načerpat čerstvou energii v pravidlech Feng-šuej a současně všem do nového roku přejí více legrace a méně práce. A přináší i návod, jak na to.

Číst dál...
11 07

Návrh zákona o kybernetické bezpečnosti

Dne 18. června 2014 schválila Poslanecká sněmovna ve třetím čtení návrh zákona o kybernetické bezpečnosti, jehož předkladatelem je Národní bezpečnostní úřad. Pokud bude zákon následně schválen Senátem a podepsán presidentem, bude účinný od 1. ledna 2015. Zákon by měl přispět k ochraně kritické infrastruktury a informačních systémů, které jsou klíčové pro fungování státu.

Číst dál...
07 03

Propojovací uzel NIX.CZ včera zaznamenal další posunutí hranice průtoku svým uzlem na 271,1 Gbps. Tato hodnota překonala dosud platný rekord z 12. ledna, jeho hodnota byla 264 Gbps.

Číst dál...
07 03

Leah McGrath Goodman vydala investigativní článek v magazínu Newsweek, ve kterém tvrdí, že odhalila identitu tvůrce virtuální měny Bitcoin. Ten vystupoval pod pseudonymem Satoshi Nakamoto, než se v roce 2011 odmlčel. Podle Newsweeku se však nejedná o pseudonym. Údajný tvůrce Bitcoinu se tak skutečně jmenoval, ale od svých 23 let se podepisuje jako Dorian S. Nakamoto.

Číst dál...
07 03

Web Mozilla.cz upozorňuje na plány Mozilly pro dnešní rok, které jsou dostupné na wiki. Cílem je prodej deseti miliónů zařízení se systémem Firefox OS, přičemž pouze dva milióny by měly jít přes operátory (hlavně v Latinské Americe) zbytek by měl být udán ve volném prodeji primárně v Asii. Absolutní čísla se sice zdají poměrně vysoká, nicméně relativně představují pouze necelé procento globální produkce chytrých telefonů.

Číst dál...

Mapa webu | 2013 © FreeDivision.com. Všechna práva vyhrazena.